Bugun...


Lokman ŞIHANLIOĞLU ( Yazar)


Facebookta Paylaş









"NECMETTİN CEVHERİ" GİBİ BİR SİYASET DUAYENİNİN YERİNİ ALMAK HER BABA YİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR..! - 4
Tarih: 25-08-2019 17:57:00 Güncelleme: 25-08-2019 17:57:00


 "NECMETTİN CEVHERİ" GİBİ BİR SİYASET DUAYENİNİN YERİNİ ALMAK HER BABA YİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR..! - 4

 

Yazı dizisi-4

 

"Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlardan bulunmaz"(Hz Ali ra)

"Necmettin Cevheri" gibi bir siyaset duayeninin yerini almak her baba yiğidin harcı değildir..!

Duayen siyasetçi ve devlet adamı "Necmettin Cevheri "büyüğümü ziyarete gittiğimde; izin verirse kendisiyle ilgili yazı dizisi hazırlamak istediğimi söyledim; oda bana, “bugüne kadar benimle röportaj yapılmasına, yazılar yazılmasına izin vermediğimi biliyorsun, ama sen yazabilirsin "dediğinde çok mutlu olmuştum...

Gülerek, neler yazmak istediğimi sordu; bende, tanıdığım kadarıyla duayen siyaset ve devlet adamını ve yaptıklarını yazacağımı söyledim.

Özellikle yazmamı istediği bir konu var mı diye sorduğum da "sen ne istersen onu yazabilirsin, benim senden özel bir talebim yok ama GAP’ı unutma" dedi..!

Örnek aldığım, akrabam, büyüğüm olarak değer verdiğim ve değer gördüğüm, yerini hiç kimsenin dolduramayacağı, dürüst, mütevazi, kibirsiz ve müthiş bir hafızaya sahip olan "Necmettin Cevheri" gibi bir duayenin, uzun bir süre yanında olmak, sohbetlerinde bulunmak, aklıma takılan ve öğrenmek istediğim bir çok konuyu rahatlıkla sorabilmek danışabilmek, engin tecrübelerinden, bilgilerinden faydalana bilmek benim için büyük bir şans.

Kendimi; en iyi siyaset bilimi hocasının öğrencisi ve en kaliteli siyaset akademisinde eğitim almış biriymişim gibi hissetmek ve hayalini kurmak bile, benim için bir onurdur..!

Böyle bir imkanın kolay kolay herkese nasip olamayacağını, geçirdiğim zamanın çok önemli, değerli, verimli ve eğitici olduğunu söyleyebilirim..!

Türkiye’nin siyasi tarihinde, bir çok seçilmiş atanmış kişiler geldi geçti, Necmettin Cevheri gibi birine ender rastlandığını, bir tek Şanlıurfa’nın değil, Türkiye milletinin ortak değeri olduğunu herkesin bildiği ve kabul ettiği, inkar edilemez bir gerçektir..!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kurulan siyasi partilerin içinde ve devlet yönetimlerinde görev yapmış olan böyle değerlerin çok az sayıda yetiştiğini bilmek, örnek olarak görmek, saygı duymak gerekirken; yaptıklarını inkar edenler ve etmeye çalışanlar, unutanlar ve unutulması gerektiğini söyleyenler," o eskilerde kaldı şimdi benim dönemim, benim devrim, bundan sonra ben varım" diyerek vızıldayan sivri sinekler, “efsane siyasetçisi Necmettin Cevheri'nin elli yıla aşkın süre içinde, yaptığı hizmetleri, hakkettiği başarıları, emeği, mücadelesi, maddi manevi fedakarlıkları, çektiği sıkıntıları, acıları, verdiği bedelleri “hiçe sayarak; kendilerine meletmeye, kullanmaya çalışan şıllopçular, kendini bilmez, hadsiz, çapulcu, şaklaban pisikler (kediler) külçelerde çöp bidonlarını karıştırmaya devam etsinler, belki bir kılçık bulup kemirmeyi başarırlar, zaten başka hiç bir işe de yaramazlar...

Bazı tırşıkçi'ler; kendilerini birileri bir yerlere getirsin diye; ben falan kişinin şuyum filan kişinin buyuyum demekle hava atmaya, şov yapmaya çalışanlar, dellallık yaparak kendini tanıtmak için çalmadığı kapı bırakmayan, öpmediği el ayak bırakmayan yalakalar.

Önüne gelene düğmesini ilikleyerek yalvarmaktan başka hiç bir icraatı olmayan, yalandan boş sözler vermekle bir şeyler yaptığını zanneden, önüne geleni sarıp öpmekle, olur olmaz her yerde resimler çekip sosyal medyada paylaşmakla paylaştırmakla artistlik yapanlar.

Kalplerinin çirkinliklerini, beyinlerindeki pisliklerini, dillerindeki fesatlıklarını, ellerindeki kirliliklerini kapatmaya çalışan kötü niyetli maymunlar, tükürülmesi gereken ekşimiş asık suratlarını boyamış palyaçolar gibi, devamlı gülme numarası yapanlar ,ayyaş sarhoşlar gibi bir oraya bir buraya dönüp dolaşanlar bilsinler ki, amaçlarına ulaşamayacaklar..!

 

 
Devam edecek...

 

Lokman Şıhanlıoğlu

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
FOTO GALERİ
  • Kaymakamlarımız
    Kaymakamlarımız
  • İbrahimpaşa
    İbrahimpaşa
  • Viranşehir Tarihi
    Viranşehir Tarihi
  • Viranşehirli Bebekler
    Viranşehirli Bebekler
  • Viranşehirliler
    Viranşehirliler
  • Tablo Fotoğraflar
    Tablo Fotoğraflar
  1. Kaymakamlarımız
  2. İbrahimpaşa
  3. Viranşehir Tarihi
  4. Viranşehirli Bebekler
  5. Viranşehirliler
  6. Tablo Fotoğraflar
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
    4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  • Viranşehirin Değerlerinden bazıları
    Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  • Baba Recco Harika İnsan
    Baba Recco Harika İnsan
  • Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
    Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  • Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
    Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  • Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
    Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
  1. 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  2. Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  3. Baba Recco Harika İnsan
  4. Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  5. Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  6. Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
VİDEO GALERİ
YUKARI