Bugun...


Lokman ŞIHANLIOĞLU ( Yazar)


Facebookta Paylaş









YAZI DİZİSİ-16 "HATIRALARDA KALAN ESKİ VİRANŞEHİR"
Tarih: 16-05-2019 16:10:00 Güncelleme: 24-05-2019 19:24:00


YAZI DİZİSİ-16 "HATIRALARDA KALAN ESKİ VİRANŞEHİR"

ANLAYANLARA HİTABEN YAZILMIŞTIR

  Değerli Viranşehir'li hemşehrilerim; hatırladığım kadarıyla yazmaya çalıştığım isimleri, soy isimleri, lakabları, caddeleri, sokakları, mahalleleri yazmaya gayret gösterdim.

Fakat, kendilerini filozof zanneden sonradan bitmeler yazdıklarımı kabul etmemişler, çok zorlarına gitmiş, benim hakkımda atıp tutuyorlarmış bende bu gibi yaratıklara bir kaç şey söylemek için bir kaç yazı daha yazmaya karar verdim, son yorumları da gerçek "VİRANŞEHİR'Lİ" hemşehrilerimden bekliyorum..!

 

  Yazdığım isimlerin, soy isimlerin "VİRANŞEHİR'İN" yerlileri olmadığını söyleyenlere, yazanlara, itiraz edenlere, yazdıklarımdan dolayı rahatsız olan ve beni eleştirerek kendilerini "VİRANŞEHİR'İN" gerçek sahipleri zanneden beyefendilere sormak istiyorum..?

 

  Sizce; Viranşehir’in gerçek yerlileri kimler..?

  Soy isimleri, lakabları ne..?

  Bir insanın Viranşehir’in yerlisi olması için ne yapması lazım..? 

  Bir insanın Viranşehir’in yerlisi olup olmadığına kimler karar veriyor..? 

  Viranşehirlileri hangi kriterlere göre belirliyorsunuz, sizlerin (sınavından, mulakatından, denetiminden, onayından) geçmelerimi lazım..?

  yoksa; soy araştırma, sabıka sorgulama, kütük belirleme, kayıt merkezi, soruşturma, yargılama mahkemeleri kurdunuzda bizim haberimiz mi olmadı..? 

  Bir insanın Viranşehir’in yerlisi olması için sizin gibilerin imzasına, mührüne, onayına, rızasına mı ihtiyaçları var..?

  Viranşehir’in bir tek yerlileri sizler ve sizlerin belirlediği kişiler mi olacak zannediyorsunuz..?

  Peki; Viranşehir’in yerlisi olarak görmediğiniz kişiler hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz. Yok mu sayacaksınız, sürgün mü edeceksiniz, imhamı edeceksiniz.?

  Bir zahmet iki satırda sizler yazın bizlerde sizlerden feyz alalım bir şeyler öğrenelim, aydınlanalım cahil kalmayalım..? 

 

  Herkesin bilmesi gereken çok önemli bir konu var beyler;

  Yazdığım ailelerin ve kişilerin tamamı Viranşehir’in gerçek yerlileridir, değerleridir başkalarının onayına da, rızasına da ihtiyaçları yoktur. Bunu da herkesin bilmesi lazım.

  Bunun aksini iddia edenlerin, ilk önce kendilerinin ne zamandan beri Viranşehir’in yerlileri olduklarını delilleriyle, şahitleriyle ispat etmeleri lazım.

  Bu düşüncede olanlar; başkalarıyla uğraşacağına ilk önce kendi geçmişlerini, nerden, ne zaman, hangi tarihte geldiklerini, kimlerden olduklarını araştırsınlar öğrensinler belki kendilerine, akrabalarına, soylarına faydası olur.

  Çünkü; Viranşehir’li olan herkes bir birini çok iyi tanır, kimin ne olduğunu da çok iyi bilir. Hiç kimse ne kendini, ne atalarını, ne ailesini, ne yaptıklarını, nede nasıl yaşadığını gizleyemez, üstünü örtemez, geçmişini de hiç kimseye unutturamaz bilesiniz..!

 

  Kibre kapılarak kendini bir halt zanneden siz ve sizin gibiler; insanları dışlamakla, ötekileştirmekle, inkar etmekle, yok saymakla, bölücülük yapmakla,  küçümsemekle hiç bir yere varamaz. Ancak kendilerini alçaltırlar ve küçültürler..!

  Bu insanları beğenmiyorsanız, görmek istemiyorsanız, tahammül edemiyorsanız oda sizlerin şahsi sorunudur,o zaman bu gibi insanların yaşamadığı bir yer bulun kendinize, sülalenizle, zürriyetinizle, yandaşlarınızla beraber gidin oralara yerleşin mutlu mesut bir şekilde yaşayın kendinizi de bu kadar üzmeyin,  sıkıntıya sokmayın, eziyet etmeyin..!

  İnsanoğlunun uzayda yeni bir yaşam merkezi kurduğu bu asırda; sizler halen kimler nerden gelmiş, kim kimden, hangi dünya görüşünde, hangi siyasi partiye   bağlı, hangi mezhebe, dile, ırka, dine bağlı, ne kadar malı parası var, hangi makamda koltukta davasındasınız, insana ve insanlığa değer vermiyorsunuz,  ayırımcılık ırkçılık yapıyorsunuz çok ayıp ediyorsunuz, dinimiz islama göre de çok büyük bir günaha giriyorsunuz bilesiniz..!

 

  Viranşehire; çok uzun zaman önce MUSULDAN gelenler var, MUHACİRLAR var, ELAZIĞ (palo,maden)den, ADIYAMAN(Kahta, gerger)den, URFA(merkez,  siverek, suruç, bozova, hilvan)dan, MARDİN(rışmıl, kabala, ğurs, yeşilli, kızıltepe, derik, mazıdağı, nusaybin)den, DİYARBAKIR(çermik, karacadağ, sultan şeyğmus)  tan, MUŞ (malazgirt)ten, SİİR(tıllo)dan, BATMANDAN, BİNGÖLDEN ve daha bir çok il, ilçe ve köylerden Viranşehir’e gelip yerleşenler var bu insanları yok saymak hiç bir şeyi degiştirmez aksine kinciligi, sömürüyü ve baskıyı körükler bunun gideceği sonda bir çok insanı üzer.

  Sizlerin yaptığı bu davranışlar ve düşünceleriniz ancak sizleri küçültür,alçaltır,şahsiyetsizleştirir,degersizleştirir zamanı geldigindede kaybeden sizler olursunuz,yok sayılırsınız,nefretle anılırsınız,beddualarla lanetlenirsiniz ve sonundada beleların en büyügüne uğrarsınız haberiniz olsun çünkü;hiç kimsenin hakkı kimseye kalmaz.

  Dışardan göç edenlerinde geldikleri yerlerde ataları,akrabaları,soyları var yani bu hemşerihlerimiz soysuz,kimsesiz,kimliksiz degiller bir geçmişleri var,sizlerin keyfiyeti için bu gerçegi degiştirmeye hiç kimsenin ne maddi nede manevi gücü yeter..! 

  Viranşehire uzun zaman önce gelen,yaşamış ve yaşamakta olan;HİRISTİYAN inancı mensubu(süryani,ermeni)ler,EZİDİ inancı mensubu ğayrı müslümlerde var bizler o kadim topraklarda birlik,beraberlik içinde yaşadık,kirveliklerimiz,dostluklarımız oldu halende o şekilde yaşanmaktadır,bu gerçegi hiç kimse inkar edemez,engelleyemez,yok sayamaz,unutturamaz...

  Bu insanlar çok eski tarihlerde viranşehire gelmişler,evlenmişler çocukları torunları doğmuş,iş yerleri evleri viranşehirde,kimliklerindede doğum yeri viranşehir yazıyor,vefat edenlerin yattığı ebedigahlarıda viranşehirde...

 

  SORUYORUM;

  BU İNSANLARIN VİRANŞEHİR'İN YERLİLERİ OLAMALARI İÇİN DAHA BAŞKA NE YAPMALARI LAZIM BEYLER..?

 BİLMELİSİNİZ Kİ;ALLAH cc.HER ŞEYİ GÖRÜP BİLENDİR,HAKSIZLIĞA KARŞI SUSANDA DİLSİZ ŞEYTANDIR.

 

  HALEN DÜNYADA VAR OLAN;"EBU CEHİL'LER,EBU LEHEB'LER VAR,MÜSLÜMANIM DİYENLERİDE KANATLARININ ARASINA ALMIŞLAR,KENDİLERİNİ MÜSLÜMAN ZANNEDEN BAZILARIDA AYNI KİŞİLİKLERE BÜRÜNMÜŞLER.

HALEN DÜNYADA VAR OLAN;"EBU CEHİL'LER,EBU LEHEB'LER VAR,MÜSLÜMANIM DİYENLERİDE KANATLARININ ARASINA ALMIŞLAR,KENDİLERİNİ MÜSLÜMAN ZANNEDEN BAZILARIDA AYNI KİŞİLİKLERE BÜRÜNMÜŞLER.
"VİRANŞEHİR'İN ESKİ ÇINARLARI OLAN GERÇEK YERLİLERİNDEN, DEĞERLERİNDEN VEFAT EDENLERE ALLAH'TAN RAHMET, HAYATTA OLANLARA SAĞLIKLI BİR YAŞAM DİLİYORUM SAYĞILARIMLA...

“Viranşehirliyiz Ezelden” haber sitesi kurucusu, imtiyaz sahibi, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Mehmet Kayık arkadaşıma katkılarından dolayı teşekkür ederim... "son"

 

 




FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
FOTO GALERİ
  • Kaymakamlarımız
    Kaymakamlarımız
  • İbrahimpaşa
    İbrahimpaşa
  • Viranşehir Tarihi
    Viranşehir Tarihi
  • Viranşehirli Bebekler
    Viranşehirli Bebekler
  • Viranşehirliler
    Viranşehirliler
  • Tablo Fotoğraflar
    Tablo Fotoğraflar
  1. Kaymakamlarımız
  2. İbrahimpaşa
  3. Viranşehir Tarihi
  4. Viranşehirli Bebekler
  5. Viranşehirliler
  6. Tablo Fotoğraflar
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
    4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  • Viranşehirin Değerlerinden bazıları
    Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  • Baba Recco Harika İnsan
    Baba Recco Harika İnsan
  • Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
    Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  • Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
    Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  • Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
    Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
  1. 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  2. Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  3. Baba Recco Harika İnsan
  4. Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  5. Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  6. Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
VİDEO GALERİ
YUKARI