Bugun...


Lokman ŞIHANLIOĞLU ( Yazar)


Facebookta Paylaş









ŞANLIURFALI SEÇİLMİŞLERE ATANMIŞLARA BÜROKRATLARA KIYIM YAPILIYORMUŞ..?
Tarih: 25-08-2018 09:38:00 Güncelleme: 25-08-2018 09:38:00


ŞANLIURFALI SEÇİLMİŞLERE ATANMIŞLARA BÜROKRATLARA KIYIM YAPILIYORMUŞ..?

 

  Genel Seçim Sonrası Tekrar İktidar Olan Ak Parti'nin Genel Başkanı Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafında Açıklanan Yeni Kabine Üyeleri Bakanların Arasında  "Ahmet Eşref Fakıbaba" İsmini Göremeyen, Şanlıurfa’nın Yerel Görsel Yazılı Basın Yayın Organlarında Çıkan Haberler Ve Taraftarlarının Sosyal Medyada Abartılı Propaganda Paylaşımları Yapılmaya Başlandı, Sanırsın Deprem Olmuş (ENDONEZYA,SUMATRA KIYILARINDA GERÇEKLEŞEN 50 METRE YÜKSEKLİGİNDEKİ TUSUNAMİ VURMUŞ ŞANLIURFA’YI ) dünya haritasından silinmiş yok olmuş memleket, neredeyse taziye çadırları kurup mevlitler okutacak beyefendiler.!

 

 "Ahmet Eşref Fakıbaba" Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atandığında; Belediye Başkanlığı dönemindeki eski personelleri,"mahalle, kahve ve sıra gecesi arkadaşları olan emlakçılar tüccarlar iş adamlarından" oluşan bionik beyinli 'A' takımını Ankara’ya taşımış ve bakanlık bünyesindeki çeşitli makamlara vekaleten atamıştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında hangi liyakatla, tecrübeyle, hangi görevlerde millete hizmet edeceklerdi halen anlamış değilim, (zavallı halkımızda bakan beyin imkansızı   başardığını, Şanlıurfa’ya çok büyük bir yatırım yaptığını zannettiler. Vay halinize acınacak haldesiniz) "Ahmet Eşref Fakıbaba’ya" kabinede yer verilmediğinden dolayı yeni atanan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından "çok vasıflı liyakatlı bilge insanlardan oluşan çalışma arkadaşları da "görevlerinden alınınca, üzüntülerini bir kat daha arttı. Yani "makamların, kişisel menfaatlerin ve çıkarların çok mühim bir olay görüldüğünden dolayı bilinçli olarak gündemde birinci sıraya oturtuldu. Halkımızda bunu yuttu.  Gerçekten yapılması gereken hizmetler görevler unutturulmaya çalışıldı ve Şanlıurfa halkı tekrar aldatılıp kafaları okşandı. Ninniler söylenip beşiklerde sallanarak uyutulmaya devam ediliyor.

 

  Memlekete hizmet etmenin tek şartı; iktidar partisinin seçilmişi ve atanmışı olma mecburiyeti olması gerektiği söylense buna bende inanırdım ve kendilerini  desteklerdim. neden rahatsız oluyorlar anlamadım bu sistemi kendileri getirmedi mi, iktidar partisi ve yetkilileri tarafından yapılan ayrımcılıklardan ötekileştirmelerden dolayı bu günlere gelmedik mi..?

 

Kızmak yok; etme bulma dünyası, ne ektiysen onu biçersin, zaten bakan bey ve beyin takımının görevleri süresince yaptıkları doğru bir şey görmedik aksine hep yanlışlar yapıldı, "SİYASİ BİR PROJE OLAN" Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bakanlıkta tökezleyeceğini, Şanlıurfa halkının gözünden ancak bu şekilde düşeceğini ve siyasi geleceğinin bu şekilde biteceğinin bilinmesinden dolayı, milletvekili yapıldı. Sonrada bakanlığa atandı şimdiki durumu ise takavvuten emeklilik bekleyen eskimiş bir seçilmiş!.

 

  Kendilerine yapılanları bir türlü hazmedemiyorlar, bu uygulamayı yıllardır başkalarına kendileri yapmadılar mı.?

  Başkalarına tepki gösterenler, yıllardır bu berbat torpil uygulamasıyla liyakatsızları kambur olarak devletin resmi makamlarına getirenler kendileri değil miydi.?

 

  Siyasi ve idari makamlarda 2002 den bu güne kadar muhalefet partileri mi vardı.?

 

  Onlara, yaptıklarına, talimatlarına karşı çıkacak, emirlerini yerine getiremeyecek, itiraz edecek kadar yürekli yetkililer mi vardı..?

 

  2002 DEN BU GÜNE KADAR İKTİDAR PARTİSİNİN ŞANLIURFADAKİ BAKANI,MİLLETVEKİLLERİ,BELEDİYE BAŞKANLARI,ENCÜMENLERİ,İL VE İLÇE BAŞKANI OLANLAR HİÇ BİR SORUNU ÇÖZEMEMİŞSE SUÇ KİMİN,ŞİMDİ KOLTUKLARI GİTTİ DİYE NEDEN İNLEYE İNLEYE AĞLIYORLAR,YOKSA BİZLERİN BİLMEDİGİ YARIM KALAN BAŞKA İŞLERİ Mİ VARDI.?   BİZİ"DÜNYADAN BE ĞEBER" ZANNEDEN AKILLILARA BİZLERİN YAPACAGI EN GÜZEL ŞEY"BİRER EMZİK,BİRER BİBERON,BİR KAÇ KUTU İTHAL MAMA ALIP BEŞİKLERİNİN YANINA KOYALIM,YOKSA BAŞKA TÜRLÜ SUSTURAMAYIZ BUNLARI BİLESİNİZ..!

  Çünkü; açlık, yoksulluk, yokluk, işsizlik, çaresizlik, parasızlık, elektriksizlik, susuzluk nedir bilmezler "BİBERONDAN İTHAL MAMA YEMEYE" alışmışlar bir kere, kolay değil bir insanı müptela olduğu makamdan, bolluktan, her türlü imkanda, kibirden, cahillikten, tembellikten, haksızlıktan, zorbalıktan, adaletsizlikten yaşadığı hayattan koparmak ,sabırlı olmamız lazım çünkü; düştük bir kere birilerinin çukuruna yapacak bir şey yok..!

  Peki; yıllardır yalanlarıyla Şanlıurfa halkını oyalayanların, aldatanların, maddi ve manevi sömürenlerin asıl yapmaları gereken hizmetlerden, mecburi yatırımlardan, hayati ihtiyaçlarından, vatandaşlık haklarından, insanı vazifelerden, adaletten bahseden ve halkın müzminleşmiş hayati önem taşıyan sorunlarıyla ilgili haber ve paylaşımları neden yapmadıklarını merak ediyorum.

 

Yoksa; mahalle medyaları hibeli faizsiz kredi mi aldılar bizlerden habersiz, belki de sahte uydurma evraklı dosyalarla 300 koyun hibesi almışlardır kendilerine, bütün aile fertlerine ve akrabalarına ha ne dersiniz..?

 

Probleme bak;"Ahmet Eşref Fakıbaba’ya bakanlık verilmemiş, Gıda ve Tarım Bakanlığı bünyesindeki bazı makamlara vekaleten atadığı muhteşem beyin takımı ekibi görevlerinden alınmış çok liyakatlıydılar, becerikliydiler, başarılıydılar, Türkiye’yi kurtardılar, Şanlıurfa’yı ihya ettiler. Hiç bir sorun bırakmadılar, hepsini çözdüler elektrik sorunu kalmadı, dedaşın zulmü baskıları soygunu hacizleri hapis cezaları sona erdi. Çiftçiler, yaş sebze, meyve üreticileri varlık içinde yüzüyor, besiciler dünyaya et ihraç etmeye başladı. İş adamı tüccar esnaf kasalarını doldurdu. İşçi memur emekli maaşlarını nereye yatıracağını şaşırdı. Şanlıurfa’ya çağ atlattılar. Dünya bizi kardeş şehir ilan etti. İsmimizi duyan bize saygı duyar oldu örnek olduk herkese.!

 

İktidar partisinin yetkilileri bu beylere haksızlık yapmış, görevlerinden almış, peki ne yapmaları gerekiyordu omuzlarına pır pır takıp kallavi maaş bağlayıp külliyede çok özel yetkilerle görevlere mi getireceklerdi.?

 

Zaten bunlar vekaleten atanmamış mıydı, kendilerini göreve getiren bakanları neden bu güne kadar asaletlerini alamadı. Yoksa bakanlık görevi bir asır devam mı edecek zannettiler..?

 

   Şanlıurfa halkı neler söylediğinizi çok çabuk unutuyorsunuz, sizlere hem hatırlatıp hem de sormak istiyorum;

 

   Siz değilmiydiniz; Eski Bakan ve ekibinin hiç kimsenin işiyle ilgilenmediğini, sadece kendi şahsi işleriyle ilgilendiklerini söyleyen ve şikayetçi olan.?

 

   Siz değil miydiniz; memleketin ismini batırdılar, bizi rezil ettiler Türkiye’ye, keşke Bakan olmasaydı, boş biriymiş, emlakçıları yanında götürdü gıda tarım ve hayvancılık bakanlığında neleri alacak neleri satacak, yıllardır bizi kandırmışlar diyen.?

 

   Siz değil miydiniz; Bakana ulaşamıyoruz, ekibi bizi azarlıyor, herkesi kovuyorlar. Fakıbaba ve yetki verdikleri bu görevleri hakketmiyorlar biran önce görevleri bitse diyen.?

 

   Siz değil miydiniz; randevu alamıyoruz, sayısız kişilerden ve masalardan geçmeden, her birine ayrı ayrı hesap vermeden bakana ulaşmanın imkansız olduğunu söyleyen.?

 

   Siz değilmiydiniz; her kes cukkalı işlerle ihalelerle ugraşıyor, Şanlıurfa halkı bu nu unutmayacak, günü geldiğinde bu yaptıklarını kendilerine hatırlatacağız diyen.?

 

   Siz değil miydiniz; Bakanla görüşmek için memlekete gelmesini bekleyip randevu aldığınızı masraf ederek Ankara’ya gittiğinizi, defalarca sabah mesaisinde Bakanlığa giderek görüşmek için gece geç saatlere kadar günlerce beklediğinizi, atadığı hemşerileriniz ve sekreterleri tarafından hakarete uğradığınızı söyleyen.?

 

   Siz değil miydiniz; Bakan olacak adam değilmiş, yanında götürdükleri de iki koyun güdemez. Sadece dosya takip işleriyle uğraşıyorlar, bize çay bile ikram etmiyorlar diyen.?

 

  Ayıp, ayıp biraz vicdanlı olun "insanın haya damarı çatladıysa ondan her şey beklenir" demiş atalarımız, çünkü sizleri kekleyip istedikleri gibi kullanıyorlar. Şırıngalarla damarlarınıza giriyorlar. Beyinlerinizi hipnotizma ediyorlar. Manevi düşüncelerinizi etkilemek için "ellerine 99 tespih alıp, bir Umre veya Hac yapıp resimler çekip sizlerle paylaşarak gözlerinizi boyuyorlar, sahtekarlıklarını kapatmak için hacılık ünvanı alıyorlar. Şov olsun diye bir kaç camide cemaatle "sabah namazı, Cuma namazı" kıldılar mı işte sana imanlı filozoflar gibi görüntü veren adamların bedavadan reklamı, bazı dürümcülerin kendilerine müritlik yapması için bir kaç kuruş koydular mı ceplerine bir kanat takmadıkları göklere uçmadıkları kalır beyefendilerin, oturdukları topluluklarda ezberledikleri 2-3 hadis 1-2 ayet, imanlı erkek geçinenler yalancıktan sakal bıraktı mı,  imanlı kadın geçinenler başa tesettür taktılar mı değmeyin keyiflerine işte siyasi makamlara gelmek için tiyatroda oyunculuğu üstlenmişlerin islam dinini ve  müslümanların imiğini sömürenler sürüsü, sizin gibi saftirik seyircilerin ruhunu okşayan politikacı görüntüsüne girmiş münafıklar ve yağdanlıkları olan şıllopçular ayaklı gazetelerin ucuz reklamları sonrasında sizlerin kuzular gibi melemesi, mutlu bahtiyar olması için; kendilerinin de her türlü sahtekarlığı yaparak makamlara gelip cukkaları yürütmeleri için bundan daha iyi yazılmış senaryo mu olur..?

 

  Şanlıurfa halkının oylarıyla seçtiği temsilcileri idarecileri hatırlayın, isimlerini tek tek bir yere yazın memleketimize ve hemşehrilerimize (iktidar olan Ak Parti Genel Başkanı tarafından hükümetin yatırım programı olarak Türkiye geneline yapılan ve yapılacak işler hariç, mesela; "havaalanı, yol, su, elektrik, üniversite, okul, hastane, toplu konut, imar, işçi, memur alımı" vs. gibi ) hizmetleri tek tek bir yere yazın bakın ne çıkacak, kendi ve yakınlarının temsilciliklerini mi yapmışlar yoksa sizin temsilciliğinizi mi yapmışlar, makamlara gelmeden önceki maddi durumlarını ve şimdiki mal varlıklarını inceleyin, ailece yaşadıkları hayatlarını, toplumdaki yerlerini, altlarındaki arabalarını,  üstlerindeki kıyafetleri, yakınlarındakilerin varlıklarını, hesaplarındaki paralarını araştırın bakın ne sürprizlerle karşılaşacaksınız. Bunları bilip te müritliklerini yapan savunucuları olan "grez yağlarına" zaten söyleyecek bir şey yok. Onlar rüşvetin, dolandırıcılığın, çarpıcılığın, fakir fukaranın, kimsesizlerin, mağdurların cebindeki üç beş kuruşu yürütmekten başka hiç bir amaçları olmadı ve olmayacak, şimdi neye üzüldüğünüzü bir daha düşünün ve ona göre karar verin...   

 

  SİZLERİ UYARMAK İÇİN BİR ÇOK YAZIMDA SİZLERE ANLATMAK İSTEDİKLERİMİ KİMLER NE KADAR ANLADI,KİMLER NE TEPKİ VERDİ BİLEMİYORUM AMA YAZILARIMIN BAZILARINDA,GELDİGİMİZ BU GÜNLERE AİT GERÇEK BİLGİLERİ PAYLAŞMIŞTIM RİCA ETSEM BOŞ VAKTİNİZDE TEKRAR OKURMUSUNUZ..?





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
FOTO GALERİ
  • Kaymakamlarımız
    Kaymakamlarımız
  • İbrahimpaşa
    İbrahimpaşa
  • Viranşehir Tarihi
    Viranşehir Tarihi
  • Viranşehirli Bebekler
    Viranşehirli Bebekler
  • Viranşehirliler
    Viranşehirliler
  • Tablo Fotoğraflar
    Tablo Fotoğraflar
  1. Kaymakamlarımız
  2. İbrahimpaşa
  3. Viranşehir Tarihi
  4. Viranşehirli Bebekler
  5. Viranşehirliler
  6. Tablo Fotoğraflar
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
    4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  • Viranşehirin Değerlerinden bazıları
    Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  • Baba Recco Harika İnsan
    Baba Recco Harika İnsan
  • Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
    Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  • Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
    Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  • Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
    Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
  1. 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  2. Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  3. Baba Recco Harika İnsan
  4. Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  5. Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  6. Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
VİDEO GALERİ
YUKARI