Bugun...


Lokman ŞIHANLIOĞLU ( Yazar)


Facebookta Paylaş









"SİYASİLER" HABERİNİZ VAR MI VİRANŞEHİR'İN HER TARAFINA HENDEK KAZILMIŞ.?
Tarih: 09-10-2018 16:30:00 Güncelleme: 09-10-2018 16:30:00


"SİYASİLER" HABERİNİZ VAR MI VİRANŞEHİR'İN HER TARAFINA HENDEK KAZILMIŞ.?

  

   KİŞİ KİM OLDUĞUNU BİLMEK İSTERSE,KİMLERİ SEVDİGİNE BAKSIN.(Hz.Mevlana)

  

   Viranşehirin altını üstüne getiren,her tarafa hendekler kazarak patlamalara,yanğınlara,elektrik kesintilerine,toza toprağa sebep olanlar kimler.?

   Viranşehiri birilerine peşkeş çekenler,soyanlar kimler,ihaleleri alan firmalar,taşaronlukları alan firmaların adları ne,arkalarında hangi seçilmişler atanmışlar idareciler var.?

   Viranşehirin yıllardır bu hale gelmesine sebep olanlar kimler,iktidar partisinin seçilmiş yetkililerine ve gerekli resmi kurumlara şikayette bulundunuz mu.?

   Verilen ihalelerin soruşturulması için incelenmesi için dava açtınız mı,müfettiş incelemesi istediniz mi,milletvekillerine belediyenin atanmışlarına sorabildiniz mi.?

   Bu firmaları destekleyen seçilmiş,atanmışlar kimler,bu güne kadar yaşanan sıkıntılara hangi siyasi partinin yetkilileri sebep oldu,neden bu güne kadar hesap sormadınız.?

   Memleketin milletin hakkını arayacak,sorumluların yakasına yapışacak,gerekli siyasi mercilere yazılı ve sözlü olarak şikayetçi olacak kimse yok mu içinizde.?

 

   Seçim dönemi geldimi ortalık aday adaylarından geçilmiyor,bu güne kadar yapılan yanlışlara karşı gelmeyenler hangi yüzle ben aday adayıyım diyerek ortalarda sükse yapıp cirit atıyor.?

   Memlekette bu kadar kendini siyasetçi,politikacı,bilge insan,tek kurtarıcı olarak görenler ve tanımlayanlar varken,nasıl oluyorda viranşehir halkı bu kadar sıkıntıyı çekme mecburiyetinde kalıyor,neden hiç bir çözüm bulunamıyor,hep daha kötüye gidiyor,söylermisiniz.?

   Yıllardır viranşehirde;makamlara talip olanların aday adayı olmaktan başka ne gibi bir yatırımları hizmetleri fedakarlıkları oldu söylermisiniz.?

   Cebine bir kaç bin lirayı koyan herkes zaten aday adayı olabiliyor,bunda övünecek ne var,yani bir dilekçe vermekle üç beş bin lira masraf etmekle bu güne kadar neyi başardınız,ne elde ettiniz,hangi makamlara geldiniz,kime ne faydanız oldu,bundan sonra ne faydanız olacak.?

   Sanki çok önemli bir şey yapmış gibi övünmeye,kibirlenmeye,havalara girmeye,takım elbiseler giyerek kıravatlar takarak,pahalı arabalara binerek,caddelerde boy göstererek,oturdukları yerlerde ahkam keserek ne kazandılar söylermisiniz.?

   Aday adayı olunca kendilerini seçime girmiş,kazanmış,makama gelmiş ve her şeyi bitirmişlerde sıra türkiyeyi kurtarmaya gelmiş gibi,politik tartışmalar yapmaktan,  muhaliflerini eleştirmekten,yerden yere vurmaktan,iftira atmaktan,hakaret etmekten,karalamaktan,küfretmekten,kin beslemekten başka yaptıkları bir şey gördünüz mü.?

   Bu güne kadar benlik yaparak meydanlarda dönüp duranlardan bir sonuç çıktığını duyan var mı,yani aday olduklarını gören oldumu,nasıl oluyorda siyasi arenada isimleri hiç geçmeyenler,bilinmeyenler,aday adaylıkla anılmayanlar yukardan başınıza atanıyor,nasıl oluyorda hiç bir siyasi partinin levhasının altından geçmeyenler,bir defa olsun siyasi partilerde bulunmayanlar,hiç kimsenin aklına gelmeyenler makamlara getiriliyor ve sizlerde kuzu kuzu oylarınızı onlara verip biat ediyorsunuz,arkalarından yürüyorsunuz,önünüzü ilikliyorsunuz,ricalarda bulunuyorsunuz hatta yalvarıyorsunuz,nasıl bir büyüklük bu anlamış degilim.?

   Sizler;daha önce yaptığınız gibi "milletvekilligine,belediye başkanlığına,ilçe başkanlığına,encümenlige aday adayı olmaya devam edin,sonrada resimlerinizi sosyal medyada paylaşın,afişlerinizide evlerinize iş yerlerinize çerçeveletip asın ve bununlada yetinin,her zaman olduğu gibi aday olamayıncada rakip siyasi partilere katılım yapın,rakip siyasi partilere çalışıp oylarınızı verin,seçim sonrası tekrar eski partinize dönerek koltuk kapmaca oynamaya devam edin,hatta acele etmeyin zamanınız çok,belki bir gün rüyalarınızda bir yerde oturduğunuzu görürsünüz,oda sizlere yeter çünkü daha fazlasını hakketmiyorsunuz.!

   Kendinizi o kadar büyük,o kadar akıllı görüyorsunuz ki ancak "mezar taşlarındaki isimlere güveniyorsunuz,övünüyorsunuz,gururlanıyorsunuz"peki neden;çünkü sizlerin yapacağı başaracağı hiç şey yokta ondan...

   kendinizi kaf dağında görüyorsunuz,bütün dünyayı siz yaratmış gibi hava atıyorsunuz,sohbet ederken siyasi partilerin sizlere adaylık teklifinde bulunduğunu  söylüyorsunuz,ammada güzel atıyorsunuz havar yav havar;zaten siyasi partilerde sizlerin arkasında koşturmaktan yorulmuştu,bu güne kadar sizleri nasıl keşfedemediklerine üzülüyorlardı,hanginizi kapacaklarını şaşırmışlardı,sizleri adaylığa razı etmek için transfer ücreti bile ödemeyi göze almışlardı ama sizleri bir türlü razı edemiyorlardı,haklısınız;sizede bu yakışır,sizin gibi çok büyük adamlar ancak böyle davranır..!

  Yıllardır meydanları boşu boşuna işgal etmiş olanların;benden başkası olmaz,ancak ben olurum,ben kurtarıcıyım,benden başkası makamlara gelemez, her şeyi ben bilirim"benim dışımda biri aday olursa rakip partiye giderim,onlara çalışırım,onlara oy veririm"diyenler bu güne kadar neyi başardılar,ne kazandılar.?

   Ben buyum demekle;bu güne kadar makama gelen oldu mu,yakasına rozet takan oldu mu,söylermisiniz viranşehirli hemşehrilerim.?

   Nedense bu güne kadar hep tersini gördük;sülalesinde siyasi makam görmeyenler gönderildi başınıza,sizleri yönetenlerde onlar oldu,demek ki ben falanın torunuyum,  falanın ogluyum,falanın yegeniyim,falanın kardeşiyim,falanın mirasçısıyım demekle bir şey olunmuyor beyler,şapkanızı başınıza,ellerinizi yanaklarınıza koyun başlayın düşünmeye belki cevabını bulursunuz.!

   Türkiye kabuk degiştirdi,nesil degişti,eski seçilmişlerin çoğu vefat etti,yaşayanlarda emekli oldu evlerinde oturup eski günleri yad ediyorlar,zaman degişti kabul edin artık,direnmenin hiç bir anlamı yok,halen umudu olanlar varsa ancak hayallerle yaşar,kabul edin kimseyi suçlamayın,kimseye kızmayın çünkü;başkalarını kınamaya eleştirmeye hiç bir hakkınız yok,dünya degişti insanlar degişti ama degişmeyen bir tek sizlersiniz anlayın artık anlayın.

   Bu dönem kendi işini becerenlerin dönemi,parayı nereye harcayacağını,nerelere vermesini bilenlerin dönemi,kendine güvenenlerin dönemi anlamamak için neden hala direniyorsunuz.?

   Sormak lazım;içinizde o kadar malı,mülkü,aşireti,kalabalığı,oyu,parası,ailesinin siyasi geçmişi olanlar var,yıllardır milletvekilligi aday adaylığına,belediye başkanlığı aday adaylığına,ilçe başkanlığı ve teşkilat aday adaylığına,encümenlik aday adaylığına müracaat ettiniz,hepte millete "garanti benim" dediniz,ankaradan genel merkezlerin önünde,mecliste resimler çekerek paylaştınız telefonlar açarak tamamdır dediniz,kutlamalar yaptınız,davullar çaldırdınız,silahlar sıktırdınız,sonrada resmi açıklama yapılınca "benim sıram adaylığım ğarantiydi,gece saat ikide beni çıkardılar yerimede falan kişiyi koydular diyiyordunuz,"ALLAH'TAN korkun yav;nasıl oluyorda listeler onaylanırken sizlerde o yetkililerin yanında bulunabiliyordunuz,madem o makamlara istediginiz zaman girip çıkabiliyordunuz,istediginiz her türlü bilgiyi alabiliyordunuz,hesap sorabiliyordunuz,müdahale edebiliyordunuz,kimmiş bu sizleri takmayan,ciddiye almayan,üstünüzü çizen genel başkan ve yardımcıları böyle bir hadsizlik yapma yetkisini kim verdi onlara söylermisiniz.?

   Sormak lazım;sizler nerden gördünüz dosyaları düzenleyenleri,madem bu kadar yetkiniz var çekseydinizya kulaklarını,ikişerde tokat atsaydınız,sonrada kapının önüne atıp makamlarına sizler otursaydınız o "sizlerin üstünü silenleri ve yerinize başkalarını yazanları",inanın komedi flimleri gibi insanın kahkahalarla gülesi geliyor,bu güne kadar isminiz nerde çıktı,nerelere geldiniz,ne oldunuz,yoksa bir şeyler oldunuzda bizler mi duymadık,görmedik.?

   Sormak lazım;bu güne kadar memleketiniz ve milletiniz için hiç bir şey yapmadığınızı her kes biliyor,peki bundan sonra ne yapacaksınızda milletin temsilciligini sizlere versinler,siyasi partilerin yetkililerini nasıl ikna edeceksiniz,zaten daha önceden sayısız müracaat dosyanız var genel merkezlerde,bu güne kadar sizleri neden tercih etmediler,peki bundan  sonraki seçimlerde sizleri neden tercih etsinler,geçmişten günümüze ne degişti,ne gibi bir degişim gösterdiniz,kimleri kandırmayı düşünüyorsunuz söylermisiniz.?

   Biri birinizin hakkında verdiginiz şikayet dosyalarının içinde,yazılı olan iftiraları,karamaları,hakaretleri,küfürleri nasıl izah edeceksiniz.?

   Kendinizle ilgili dosyanızdaki tanıtımda;abartılmış oyları,muhtarların sayısız imzalarını,olmayan siyasi kapasitenizi,yapmak istediginiz şeylerin imkansız olduğunu,boş vaadlerde bulunduğunuzu,beceriksizliginizi,hangi siyasi partiye hizmet ettiginizi,köyünüzden hangi siyasi partiye oy çıktığını,her an yön degiştirebileceginizi,makamlara gelmeniz durumunda ilk icraatınızın ihaleler,komisyonculuk rüşvet,para,yani akçeli işler olacağını siyasi yetkililerin bilmediklerini mi zannediyorsunuz.?

   Yani sizler olmassanız;memlekete hizmet edecek adam çıkmayacak mı zannediyorsunuz.?

   Kendinizi emekli ayırsanız,dinlenmeye çekilseniz,yeni nesillere müsaade etsenin,yeni simalara fikirlere düşüncelere dünya görüşlerine,egitim almış dürüst insanlara destek verseniz sayğı duysanız ne kaybedersiniz,belkide o zaman halkın sizlere olan bakış açısı degişir,sayğı duyar,deger verir,güvenir,ciddiye alır ha ne dersiniz.?

   Bana kızabilirsiniz beyler ama bu yazdıklarımın arkasında hiç bir şey aramaya kalkmayın;ben şahsen belediye başkanlığına aday degilim,bu güne kadarda olmadım,  olmayıda düşünmedim,bağlı olduğum siyasi parti belli,yaptığım görevler belli,şanlıurfadan milletvekilliği adaylığını kabul etmeyen biriyim,bunuda herkes bilir,kendime siyasi zemin hazırladığımı düşünen varsa boşuna ayağıma vurmaya kalkmasın diye peşinen söylüyorum.

   Memlekete hizmet gelsin diye bunları yazıyorum,sizlerde hayatınız boyunca mücadele ettiniz anladık tamam,yeter artık yav olmuyorsa neden halen diretiyorsunuz.?

   Ben bundan dolayı sizleri eleştiriyorum,benim hedefimde hiç bir isim yok,rakibim yok,düşmanım yok,hiç kimseye karşı bir husumetim yok,viranşehirde devamlı oturan biri de degilim,gördügüm manzaralar beni rahatsız ediyor üzülüyorum eger bunada itirazı olan varsa,beni suçlayacaksa,eleştirecekse,kınayacaksa o da kendi hüsnü kuruntuları der geçerim ama yazmaya anlatmaya devam edecegime emin olabilirsiniz,çünkü viranşehir benimde memleketim bunu kabul etmeyecek karşı çıkacak olan varsa oda kendi kibiri ve bilmemezligidir,o zamanda cehaletine gülerim hatta kahkaha atarım,alay edecek olan babayigitler varsa önce kendileriyle dalğa geçsinler.

   Benim düşüncelerimi çürütecek olan akıllılar varsa fikirlerini sunsunlar bende kendilerinden özür dilerim ve bir dahada viraşehir halkının yaşadığı sıkıntılarla ilgil hiç bir yazı yazmam,paylaşım yapmam,fikir yürütmem anladınızmı degerli hemşerilerim...

 

  ZULMÜN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR...





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
FOTO GALERİ
  • Kaymakamlarımız
    Kaymakamlarımız
  • İbrahimpaşa
    İbrahimpaşa
  • Viranşehir Tarihi
    Viranşehir Tarihi
  • Viranşehirli Bebekler
    Viranşehirli Bebekler
  • Viranşehirliler
    Viranşehirliler
  • Tablo Fotoğraflar
    Tablo Fotoğraflar
  1. Kaymakamlarımız
  2. İbrahimpaşa
  3. Viranşehir Tarihi
  4. Viranşehirli Bebekler
  5. Viranşehirliler
  6. Tablo Fotoğraflar
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
    4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  • Viranşehirin Değerlerinden bazıları
    Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  • Baba Recco Harika İnsan
    Baba Recco Harika İnsan
  • Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
    Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  • Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
    Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  • Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
    Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
  1. 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  2. Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  3. Baba Recco Harika İnsan
  4. Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  5. Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  6. Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
VİDEO GALERİ
YUKARI