Bugun...


Lokman ŞIHANLIOĞLU ( Yazar)


Facebookta Paylaş









KAHRAMAN ONİKİLER' İN DİRENİŞ DESTANI VE ŞANLIURFA' NIN KURTULUŞU YAZI DİZİSİ-3
Tarih: 18-04-2020 21:27:00 Güncelleme: 18-04-2020 21:27:00


YAZI DİZİSİ-3

KAHRAMAN ONİKİLER' İN DİRENİŞ DESTANI VE ŞANLIURFA' NIN KURTULUŞU

ŞANLIURFA' NIN 11 NİSAN 1920 YILINDA KURTULUŞUNUN 100.YILINI KUTLUYORUM...

Bu konuyu neden gündeme getirdiğimi merak edenleriniz olmuştur.
İstiklal Madalyaları (renksiz, beyaz şeritli, kırmızı şeritli) URFA'nın kurtuluşundan sonra GAZİ MUSTAFA KEMAL'in talimatıyla üst düzey askeri yetkililer tarafından resmi törenlerle gerçek sahiplerine tek tek takdim edilmişti, şu anda da mirasçılarının duvarlarında çerçeveli bir şekilde asılı duruyorlar, merak edenler varsa gidip görsünler hatta birde yanlarında poz verip resim çektirip sosyal medyada paylaşsınlar ki, birilerine de kapak olsun.
Merak ettiğim şey; sahiplerine daha önceden tek tek takdim edilen istiklal madalyalarını yok sayarak,dönemin başbakanı ahmet davutoğlu ve bakanlar kurulu tarafından yeniden kırmızı şeritli madalya hangi amaçla üretildi,ilk defa veriliyormuş gibi de törenler düzenlenip reklamlarla, eğlencelerle, ziyafetlerle, davullu zurnalı havi fişekli kutlamalarla, atanmış Büyükşehir Belediye Başkanı' na neden tekrardan verildi.?
(sahipleri belli olan İstiklal Madalyaları birilerinin canı istedi diye, vatandaşın aklıyla oynamak için hakları olmadığı halde, herhangi bir yetkili tarafından her hangi bir yetkiliye takdim edilemez, çünkü böyle bir yasa yoktur, yani yapılan törenler verilen istiklal madalyaları geçersizdir.)
Hazırladığım yazı dizisi-3'teki yazılarıma, daha önce yayınlanan köşe yazımı da eklemek istedim (26 ağustos 2017 tarihinde yayınlan köşe yazımı haber http://xn--anlurfa-tfb42b.com/ haber sitesinin arşivinden inceleyebilirsiniz).
O tarihte de aynı konuyu gündeme getirmiştim ama maalesef bu güne kadar hiç kimseden hiç bir yanıt, tatmin edici açıklamada yapılmadı,hatta benim dışımda hiç kimse bu konuya değinmedi, önemsiz bulduklarından mı, korktuklarından mı yoksa herhangi bir şekilde, karanlıklarda özel çıkarların pazarlığını yapmaktan fırsat mı bulamadıkları için sineye çektiler, siz ŞANLIURFA halkıyla alay ettiler.?
----------------------------------------------------------------------------
İstiklal Madalyas'ının gerçek sahipleri nerede.
26 Ağustos 2017 - 14:05

Şanlıurfa'mıza "İstiklal Madalyası'nın" veriliş nedenini halen anlamış değilim.?
Anlayan varsa bizleri aydınlatmasını istirham ediyorum?
Daha önceden Urfa'ydık, bazı illerimiz (Kahramanmaraş, Gaziantep) gibi, bizde Şanlıurfa olmuştuk.
11 Nisan 2016 da; dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanları, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Devlet'in Üst Düzey Politikacıları, İl Yöneticileri ve Yetkilileri tarafından; etkinliklerle, kutlamalarla, resmi törenlerle "İstiklal Madalyamız" görüntüde temsilcilerimize takdim edildi...

Törende beleşçi kahramanlar ve kendilerini ilan eden yetkili politikacıların, Urfa’nın kurtuluşuyla ilgisi bilgisi olmayanların düzenledikleri tiyatroda, hem senaryoyu yazdılar hem de oynadılar.
"12 ler'in öncülüğünde başlayan, kahraman Urfa halkının kurtuluş mücadelesini" kendilerine siyasi malzeme yapmaya çalışan..!
Kibirli ve gururlu duruşlarıyla, Şanlıurfa'mızı düşman işgalinden savaşarak yeniden kurtarmışlar gibi; Havalara girenlere ve halkımıza kutlamalar yaptıranlara.!
Şanlıurfalı biri olarak sormak istiyorum?
"İstiklal Madalyası; zamanında asıl sahiplerine verilmesi gerekmez miydi.?
Kurtuluş savaşında öncülük eden 12'lerden ve beraber mücadele eden arkadaşlarından; yaşayan, Gazi olan veya Nesillerinden hayatta olan hiç kimse yok muydu.?
Temsilci olarak kimseyi bulamadılar mı.?
Hadi diyelim ki hiç kimseyi bulamadılar; hayatta olmayan kahramanların, yattıkları kabristanların, halen yerleri belli.!
Mezar taşlarında isimleri de yazılı.!
Dinimizde, hakların hak sahiplerine verilmesinin de, farz olduğuna göre..!
Soruyorum; "İstiklal Madalyasını" bu taşlardan herhangi birine assalardı, daha hakkaniyetli olmaz mıydı…?
Şanlıurfa halkının soracak siyasi yetkili ve muhatap bulamadığı, gerçeklerden bahsetmek istiyorum..!
Şanlıurfa halkının yerine; yetkili politikacılara, sorumlulara ve bu muhteşem buluşu icat edenlere biz soralım..?

Sürpriz bir kararla, durup dururken, alelacele, yangından mal kaçırır gibi, biz pişirdik biz yedik, biz çaldık biz oynadık havalarıyla, yani "biz sizin yerinize düşünürüz", sizin yerinize karar veririz, uygularız, sizlerde bizim dediğimize uyun, bizim yaptığımız her icraatı alkışlayın, bize karşı durmayın, siz yemenize içmenize, oynamanıza, eğlenmenize bakın, bize bir şey sormayın, düşünmeyin, merak etmeyin, bizim etrafımızda durmadan dönüp durun, arkamızdan yürümeye devam edin, bizleri hep omuzlarınızda taşıyın, bizden hiç bir şey istemeyin, zaten her şeyiniz var, hiç bir şeye de ihtiyacınız yok, bizleri rahatsız etmeyin, hatta mümkünse telefon bile açmayın, bizim için şiirler, besteler, nameler yazın, şarkılar söyleyin resimlerimizi çerçeveletip evlerinizin, iş yerlerinizin duvarlarına asın, arabalarınızın camlarına yapıştırın, hatta zincir takıp boynunuzda asılı kalsın.

Büyük ihaleler, bol kazançlar dileyin, maaşlarımız yetmiyor işçi memur emekli maaşına zam istemesin bize zam isteyin, daha büyük makamlara gelmemiz için dua edin, biz keyfimize bakalım, sizlerde susup oturun, efendi olun, güzel güzel geçinip gidelim, mi demek istiyorsunuz...
Neler vaad edildi, neler yapıldı, neler yapılacak anlamakta zorlanıyoruz.
Kim doğru, kimler yanlış yapıyor çözemez olduk, aklımız karıştı, robotlaştırıldık sanki.
Kimlerin kahraman, kimlerin hain olduğunu karıştırmaya başladık..!
Şanlıurfalı'ların aklıyla oynamayı, kendine görev edinmiş veya görev verilmiş kişilerin, halkımıza karşı yaptıkları uygulamaların ve davranışların süresi dolmadı mı..?
Şanlıurfa'lılar; verilen her karara uyma mecburiyetinde mi..? "
İstiklal madalyasını" Şanlıurfalılara neden verdiniz..?
Madem istiklal madalyasını Şanlıurfa'lılar hakketmişti, bu güne kadar neden beklediniz.?
Şimdi verilmesi nereden icap etti..?
Zamanlaması kimler tarafından yapıldı..?
Bu güne kadar bizlere ne faydası oldu..?
Bu günden sonra ne faydası olacak..?
Şanlıurfa'mızın gelişmesi, düzelmesi için İstiklal madalyasına mı ihtiyaç vardı.?
İstiklal madalyası aldık diyen bazı politikacılarımızın ayakları yerden kesilmiş, kanatlanmış havada uçarken, başları göğe ermiş gibi, etrafa gülücükler dağıttıkları, gururlandıkları günden bu güne Şanlıurfa da neler değişti..?
Mesela; elektrik sorunu çözüldü mü..?
Çiftçilere ve besicilere olan eziyetler, icralar, hacizler, banka borçları bitti mi…?
Tefecilerin (faizcilerin) zulmü bitirildi mi, cezalandırılıp vatandaşın hakları iade edildi mi, yoksa halen ellerini sallaya sallaya ortalarda dolaşıp insanlara yaptıkları eziyetler devam ediyor mu, "bana kimsenin gücü yetmez, beni kimse tutuklayamaz, arkamda devletin yetkilileri var falan, politikacılar benim yakınım, benim param var güçlü olan benim herkesi satın alırım, korucu kimliğim ve silahım var, sizi ihbar ederim, ömrünüz hapislerde geçer" deyip, kirli ve karanlık işlerini devam ettiriyorlar mı..?

Hastanelerdeki yönetimlere; hak etmiş, liyakatli ehliyetli idareciler getirilebildi mi, politikacıların kontrolünden kurtarılabildi mi, ihaleler şeffaflaştı mı, personellerin önceden hazırlanmış isim listelerinin dışında alınabiliyor mu yoksa
"Parayı veren düdüğü çalmaya devam mı ediyor"
Asık suratlı insanlıktan nasibini almamış ve her şeyi para ve makam olan çıkarcı mahluklardan bazı yetkililer ve personellerinin hasta ve yakınlarına yaptığı kabadayılıkları hakaretleri bitti mi, kuyruklar ve temizlik sorunları çözüldü mü, doktor sayısı tamamlandı mı.?
İhaleyle anlaşmalı paravan şirketlere verilen, hastanelerdeki büfelerde, yarım litre suyun 1 tl ye" ve bir çok ürününde fahiş fiyatlarla satılması, bazı politikacıların ve yetkililerin ortaklıkları bilindiği halde, gerekli soruşturma ve cezalandırma işlemleri yapıldı mı.?
Eğitim sorunu çözüldü mü..?
Nüfus oranına göre, üniversite eğitimi için yurt dışına gitme mecburiyetinde kalan, en çok öğrenci ve döviz ihracatımızı engelleyecek çözümler bulunabildi mi..?
Vatandaşın; anlatmakla saymakla bitmeyen şikayetlerinin bir kısmını yazmaktan yoruldum..!
Duyarlı, dürüst, omurgalı yetkililerin azınlıkta olduğunu biliyorum, kirlenmiş şahsiyetlere ve yaptıklarına karşı durmaktan kaçınanların"bana ne ben yapmıyorum benim ne günahım var" diyenlerin bilmeleri gerekir ki, günü geldiğinde sizlerde bu yapılanlara engel olmadığınızdan hesabını Allah’a (c.c) vereceksiniz...
Çünkü ayarla oynadınız, dengeleri bozdunuz, ortalığı karıştırdınız, inançları kirlettiniz, İslamiyet’i yaşayanları din tüccarlarının kucağına oturttunuz, her şeyi para ve makam gücüne tercih ettiniz, insanların kendini bile kurtaramayacağını, her şeyi yaratanın bir tek Allah CC. olduğunu unutup, kendinize tapılacak, tek kurtarıcı ve yeni bir din icat eden bazı fanileri bulup başkalarına yaratıcı olarak tanıttınız…!
Başta Şanlıurfa'mızın ve Türkiye’mizin içine yaptınız, örf, adet, gelenek, onur, şeref, haysiyet, dürüstlük, bayrak, vatan, millet, devlet sevgisi bırakmadınız.
Dini, ırkları, dilleri, mezhepleri kardeşler arasına sokup kan dökülmesine sebep oldunuz, haramları helal, hırsızlıkları mubah diye yutturdunuz.
Soruyorum; Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanı
Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı...?
Piyasada kuru kalabalık yapan kara kuşlar, hangi Maraba’nın yıkılmış duvarlarının arasına sığınacaklardı…?
İnsanların içine çıkmamak ve görünmemek için hangi mağaraya saklanacaklardı...?
Değersiz kişiliklerini hangi kıyafetlerle örteceklerdi…?
Bence bu gibi şahısların her nefes alıp verdiğinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlarında kalmaları için dua etmeleri gerekir.
Yoksa; boş paslanmış işe yaramaz bir teneke parçasından farkları kalmayacak, önüne çıkan herkes üstlerine basıp ezecektir...
Kısacası; bazı vefasız münafıkları makam, mevki, servet , kimlik ve kişilik sahibi yapan, adam yerine konmalarına sebep olan" Erdoğan" ismidir…!
Sizin gibileri tanımasına fırsat vermeyen, çıkarcıların, fırsatçıların, yanar dönerlerin, hainlerin, günü geldiğinde teşhis edilip dışlanacağı günü, gerçek Ak Parti'liler sabırsızlıkla bekliyor..!
Sakın unutmayın,kimse yede yutturmaya çalışmayın, dileğim en kısa zamanda üstü çizilen, buruşturulup çöpe atılan işe yaramaz bir kağıt parçası olursunuz.
Ak Partiye ve tek liderine zarar verenler kapının önüne konmadığı sürece, birileri muradına erip, bir yerlerine kına yakmaya devam edecek diye vatandaş korku ve tereddüt içinde kalacaktır.
Kişiliğini makamdan alanlar, makamdan sonra kişiliksiz kalırlar. (Hz Ali. RA)
devam edecek

 




FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
FOTO GALERİ
  • Kaymakamlarımız
    Kaymakamlarımız
  • İbrahimpaşa
    İbrahimpaşa
  • Viranşehir Tarihi
    Viranşehir Tarihi
  • Viranşehirli Bebekler
    Viranşehirli Bebekler
  • Viranşehirliler
    Viranşehirliler
  • Tablo Fotoğraflar
    Tablo Fotoğraflar
  1. Kaymakamlarımız
  2. İbrahimpaşa
  3. Viranşehir Tarihi
  4. Viranşehirli Bebekler
  5. Viranşehirliler
  6. Tablo Fotoğraflar
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
    4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  • Viranşehirin Değerlerinden bazıları
    Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  • Baba Recco Harika İnsan
    Baba Recco Harika İnsan
  • Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
    Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  • Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
    Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  • Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
    Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
  1. 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  2. Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  3. Baba Recco Harika İnsan
  4. Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  5. Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  6. Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
VİDEO GALERİ
YUKARI