Bugun...


Lokman ŞIHANLIOĞLU ( Yazar)


Facebookta Paylaş









SICAK ESEN RÜZGARIN ÇOCUKLARI VE MERHAMETSİZLERİN GÜCÜ...
Tarih: 14-10-2017 20:05:00 Güncelleme: 14-11-2017 15:09:00


SICAK ESEN RÜZGARIN ÇOCUKLARI VE MERHAMETSİZLERİN GÜCÜ...

 

Terbiyesizlikle kendini alçaltan kişiyi, soydan gelen asalet yükseltmez...

 

                                                                                                      İmam Ali ra.

Karajdağın(Karacadağ) eteğindeki ovaya kurulan şehir olarak bilinen bir yerleşim merkezi, çeşitli medeniyetler tarafından defalarca viran edilmiş, istilalari sirtinda taşımış, zulümlere baskılara talanlara maruz kalmış, sömürünün egemen olduğu merkezlerden biri olan Viranşehir ve yaşayan halkı, asırlardır ezilmeye yönetilmeye kullanılmaya bir türlü doyamadı..!

 

Dışardan gelen yoğun göçü içinde ağırlayan, çeşitli din mezhep dil irk ve millet'i içinde barındıran, nüfusu hızla artan yer olarak bilinen, geçmiş tarihten günümüze kadar devam eden kendine öz gelenekleri ve sıcak insanlarıyla sürdürdüğü yaşamlarını uzun zamandan beri darmadağın eden merhametsiz ve acımasız yaratıklarin işkembe çorbasına çevirdiği Viranşehir, çeşitli görüşlere bağli siyasi partilerin bazi üst düzey yetkilileri tarafından yapılan perde arkasindaki kirli pazarlıklar sonucu tepeden yapılan politikacı atamaları;halkın fikri sorulmadan, sempatisi isteği ve talebi dışında gerçekleşmesi, hatta diretilmeleri yapılan en büyük haksızlık ve saygısızliktır.

 

Kurdelelerle süslenip süslü ambalajlara konarak kargolarla gönderilenlere oy verme mecburiyetinde kalan Viranşehir halkına (biz kimi gönderirsek siz ona ve ekibine oy verme, destekleme, emirlerine riayet etme mecburiyetindesiniz.

 

Sakın itiraz etmeyin karşı gelmeyin, ne isterlerse yapsınlar onlara hiç kimse hesap soramaz, hiç bir zaman suç işlemezler, tertemiz insanlardir. Memleketinize hizmet etsinler diye seçmedik. Sizlerin dertlerini sorunlarını dinlemek ve çözmek için gönderilmediler.

Hatta sizlere selam vermek mecburiyetinde bile değiller. Size gönderdiğimiz efendilerinize bir şey sormaya hakkınız yok. "Bizim için önemli olan taleplerimizi, isteklerimizi yerine getirmeleridir."  

Biz istediğimiz sürece bu filozoflar başınıza taç olarak kalmaya devam edecek, kim oldukları, ne yaptıkları, ne yapacakları sizi ilgilendirmez. Doğru bir şey yapmasalarda eleştirmeye sorgulamaya, alternatif aramaya kalkmayın.

Boşunada uğraşmayın, beceriksiz olmaları yolsuzluk arsızlık yapmaları yalan söylemelerinin, memleketinizi batırmaları, irkçilik yapmaları, herkesi bir, birine düşman etmelerinin hiç bir önemi yok.

Kravatlarını takip bizim dediğimizi yapsınlar gerisi önemli değil. Biz ne dersek o olur. Fazla ileri gitmeyin, aklınuzı başınıza alın adam olun mu demek istiyorlar..?

 

Yıllardır politikacı olduğunu söyleyen 25-30 kişilik bir ekip ortalarda dönüp dolaşır; hangi görüşe bağlı siyasi parti olursa olsun farketmez, kim iktidara gelse onun koltuğunun yanına diz çökmekten, önünü iliklemekten, menfaat dilenmekten, koltuk ve rozet beklemekten başka bir amacı olmayan, hangi siyasi görüşe, partiye bağlı olduğu belli olmayan, oyunu vereceği siyasi çizgi, gideceği yol güzergahı saat başı değişebilen babayiğitler; bir zahmet köşelerine çekilip dinlensede, memleket sevdalısı yeni genç nesillere bir zahmet müsaade etseler, batırdıkları memleketlerini belkide yeni nesil gençlerimiz bataktan çıkarıp içinde yaşanacak güzel huzurlu düzenli şirin sevgi ve saygının önemsendiği, cepteki paracıkların kalitesiz soysuz sahipleri, tavuklar gibi kümeslerinde yemlenirken, adam gibi adam delikanlilar meydanlara çıkıp memleketlerini idare etse, ortaliği kaplayan pis kokulardan, karanlıktan, çöplükten, kirden, çamurdan ve siyasi görüşü amacı davası beklentisi ne olduğu belli olmayanları da ortalıktan temizlerler...

 

Kendi bayrağını, vatanını, memleketini, milletini başkalarına peşkeş çeken satılmışlar, pazarlayanlar paraya, irkçiliğa, fesatliğa, ihanete, iftiraya kapılmışları Allah CC... muaffak etmesin, kötülükleri hep kendilerini ve destekçilerini bulsun.

Belki o vakit eskiden olduğu gibi Viran edilmemiş güzel bir şehir olur...

 

 "Viranşehrimiz" uğradığınız haksizlığın hesabını soramadığınız da üzülmeyin.!

Bazı hesapları sorma kuvveti ve kudreti yanlızca Allah'a CC. aittir...





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
FOTO GALERİ
  • Kaymakamlarımız
    Kaymakamlarımız
  • İbrahimpaşa
    İbrahimpaşa
  • Viranşehir Tarihi
    Viranşehir Tarihi
  • Viranşehirli Bebekler
    Viranşehirli Bebekler
  • Viranşehirliler
    Viranşehirliler
  • Tablo Fotoğraflar
    Tablo Fotoğraflar
  1. Kaymakamlarımız
  2. İbrahimpaşa
  3. Viranşehir Tarihi
  4. Viranşehirli Bebekler
  5. Viranşehirliler
  6. Tablo Fotoğraflar
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
    4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  • Viranşehirin Değerlerinden bazıları
    Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  • Baba Recco Harika İnsan
    Baba Recco Harika İnsan
  • Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
    Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  • Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
    Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  • Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
    Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
  1. 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  2. Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  3. Baba Recco Harika İnsan
  4. Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  5. Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  6. Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
VİDEO GALERİ
YUKARI