Bugun...


Lokman ŞIHANLIOĞLU ( Yazar)


Facebookta Paylaş









"VİRAN-SEL ŞEHİR" DEKİ KUYULARIN İÇİNDEN ZEHİRLİ YILANLAR ÇIKTI...
Tarih: 20-02-2018 15:49:00 Güncelleme: 20-02-2018 18:08:00


"VİRAN-SEL ŞEHİR" DEKİ KUYULARIN İÇİNDEN ZEHİRLİ YILANLAR ÇIKTI...

 

         "Resulullah SAV. Efendimiz  Şöyle Buyurmuşlardir" Bu Dünyada kimi severseniz, Öbür Dünyada onunla bereber olacaksınız...

  

         Değerli Hemşehrilerim; Dua edin devamli sel altinda, Çamur Batağında, Karanlıkta Kalıyorsunuz, Evlerinizi İşyerlerinizi Lağam pisliği, Cardonlar, Sıçanlar, Fareler, Yılanlar, Kurbağalar basmıyor  (Gerçi bunlarada az kaldi, yakında onlarıda görürsünüz merak etmeyin )...

 

         Memleketimizi Sel almış, zaten Virandı,  Şimdi hepten "Viran - Sel Şehir" oldu, şanssız Memleketin Havadan seçilmişleri, Atanmışları, İdarecileri ve Yetkilileri  "Durmak Yok Sloganıyla" Hizmet Etmeye devam ediyorlar. Başarı üstüne Başarı kazanıyorlar..!

 

Bu gün seçim olsa Belediye Başkan Adayı belirlemelerine gerek yok. Kimseden oy istemeye, çalışmaya, yorulmaya gerek yok. Herkes gidip evinde otursun. Mağazaların  Vitrinlerine konulan naylon mankenlerden birine takim elbise giydirsinler, boynuna Kravat taksinlar, sonrada meydana diksinler "İsimsiz Başkan adayı Naylon Manken"e, bakın Millet elindeki mühürü ısıtıp ısıtıp nerelerine basıyor. Oy Pusulasını nerelerine koyuyor adayın o zaman görün..!

Viran - Sel Şehir'liler, oylarin yüzde 95'ini, bu beyefendilerin hatırı için, yaptıkları hizmetler için verecektir. Buna inanın çünkü, herşey yolunda, hiç bir eksik yok. Ama adamlar duramıyor yerinde, sağlam olan yerleri de yıkıp yeniden ihaleye çıkarıp tekrar yapıyorlar. Kazdikları yıktıkları bozdukları yerleri bir türlü düzeltemiyorlar. Çok çalışıyorlar, Çokkk..!

Şehir merkezi, sokak arası, köy yolları otobandan farksiz, yakın zamanda yapılan yer altı beton borular insanın gireceği genişlikteydi, yeni ve yeterli olduğu halde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Viran-Sel Şehir Belediyeleri yetkilileri tarafında, yetkililerin de ricasıyla tekrar ihale edildi. Tekrar kazıldı borular çıkarıldı. Yerinede ancak farelerin içinden geçebilecegi büyüklükte Plastik borucuklar kondu. Sel olmayacaktı da ne olacaktı. Ne Bekliyordunuz, Tuvalet lağım Pislikleri evlerinizi, İş Yerlerinizi bastığı zaman ne yapacaksınız..?

Viran-Sel Şehir, İnşaat Şantiyesine döndü yıllardır bir türlü ihale işleri bitmiyor. Köy Yollari 12 metre eninde olmasi gerekirken 5-6 metre yapiliyor. Asfalt 15-20 santim olmasi gerekirken 4-5 santim dökülüyor. Asfaltıda inceltilerek yüzde 70-80'i çalınıyor. Sonrada bir Kış geçtimi eski halini alıyor. Ha unutmadan alınan bazı yol ihaleleri yapılmış gibi gösteriliyor. Resmi kontrolcular tarafında sahte tutanak tutuluyor. Hak Etmedikleri paraları alıp paylaşıyorlar. Bir süre sonra tekrar ihale ediliyor. Yani bir taşla iki kuşu birden vuruyorlar. Bir de köylüden eksra para istiyorlar. Adamlar haklı doğrusunu yapıyoryar. Yolların üstüne okuyup üflüyorlar. Kendi, Kendine oluveriyor. Vay çapulcu hırsızlar vay, çalmadıkları bir yer bırakmamışlar. Öyle kötü alışmışlar ki, kendi çeplerinden bile çalıyorlar. Alışkanlık insani ne hale getiriyor...

Bu Vurgunculara işleri verdiren ortaklari olan üç kağitçi,sahtekar hırsız dolandırıcıların kim olduklarını öğrenmek için çaba göstermeye gerek yoktur. Herkesin bildiği, zerzevatlar, aynı"Bas parayı al ihaleyi, sonra çal, çal oyna (orda burda dönmelerle, dümbüklerle, ithal malzemelerle, alkoliklerle el, ele meylerde barlarda, kerha..lerde, kadehli şişeli masallarda, trilyonluk evlerde, trilyonluk arabalarla, jiplerle vatandaşa hava basip dursunlar)

Sonrada İş Adamı Saygi değer biri olarak meydanlarda cirit atsınlar. Var mi Üç Kuruşa Beş Ekmek. Herkesi bir mi sandınız. Susup oturacak sizde cukkalari götüreceksiniz. Bu yaptıklarınızı unutacağimızı mı sanıyorsunuz. Nerde bu yetkililer, sorumlular neden görevlerini yapmıyorlar.  2002 den günümüze kadar yapılan bütün ihaleleri kontrol edecek inceliyecek hesap soracak yetkililer nerde uyuyorlar mi, hiç mi Allah korkusu yok sizde. Her Şeyin suyu çıktı. Çarpmayan kalmadı, hiç bir denetim yok, kontrol yok, yapılan yerleri ölçen yok, kimsenin korktuğu yok, kim ne götürse kendine kar kalıyor, pissik memleket lal olmuş,sağır olmuş, kör olmuş, ruhunu kaybetmiş, merhamet bitmiş, bütün pislikler mübah olmuş, Faizcilik Ticaret olmuş, Futbol "top"ları Meydanın Kabadayılari Efeleri Ötenleri olmuş. Adalet kalmamış, Zulüm etmek erkeklik olmuş. Parası olan adamdan sayılmış, sizin gibilerin kalafatina tükürsünler,suratina iş..sinler..

Belki bilmeyenler vardir ben bir hatırlatayım dedim; Eşşeğe Altın Semer Giydirmişler ama, ne anırması bitmiş, Ne os..ruğu kesilmiş, nede yürürken ayakta s..çip, iş..mesi bitmiş.

Yani eşşeğin babasıda anasıda Sıpasıda eşşektir. Bundan kimsenin şüpesi olmasın. Bu tipteki mahlukatlarda boşuna uğraşmasın. Kimin kıçında kaç kıl var, kim kimdir, kimin nesidir, herkes herkesi iyi bilir. Kendilerinden ve benzerlerinden başka hiç kimseyi kandıramazlar. Herkes bunu bilsin..!

Yetim malı yenmez, haram para harama gider, buzdan temel olmaz, kimsenin hakkı kimseye kalmaz. Çünkü sonunda herşey aslına döner sakin unutmayin..!

Değerli Viran-Sel'Şehir'li hemşehrilerim sizlere bir kaç şey sormak istiyorum.

Gerçi hesabına gitmiyenler olacaktır,bazılarının pis oyunları bozulacaktır. Ama yinede sormak lazım;

1-Peki bu ihaleleri ayarlayanlar, Alanlar ve Satanlar hangi müteaahit firmalardir, sahipleri kimler..?

 

2-İhaleleri kaça peşkeş çekiyorlar,aldıkları komisyon, rüşvet, vurgun miktari sizce ne kadardir..?

 

3-İhaleleri hırsızlık yapmak için satın alan müteaahit firma sahipleri,sizce malzemenin yüzde kaçını çalıyor..?

 

4-Hırsız üç kağıtçıların yaptıklari köy yolları, Şehir merkezi ve mahalle yolları, Yer Altına döşenen borular, tesisatlar ve kablolarin ömrü sizce ne kadardir..?

 

 

5-Aç dolandırıcılar bu işleri yapmaya başlar başlamaz nasil olurda birden bire aniden milyarder olabiliyor..?

 

6-bu şahısların vurguncu ortakları olan, Ankara’daki Çürümüş siyasi ayakkabıları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesindeki yırtık çorapları, Viran-Sel Şehirdeki çürümüş çaputlar kimler, görevleri ve makamlari ne..?

 

7- Bu Güne kadar çaldıklari, yürüttükleri paraları ne yaptılar. Nereye sakladilar, belkide müsait bir yerlerine koymuşlardir ha ne dersiniz..?

 Nasil bir çalışma sistemi bu, kimler kurmuş, nasil bir kadro, nasil bir koalisyon bu kimse çözemiyor, kör düğüm gibi sanki, adamlar her koldan çalışıyor, her şey mübah bu hırsızlara.

          Yazık bu memlekete bu millet, inanın hakketmiyorlar yapılan yanlışları,bu kadar zulüm yapanlar hesabi önce allah'a cc.sonra millete nasil verecek, hiç mi vicdanlari yok, nasil bir insanlık bu ben anlayamıyorum, peki siz anlayabiliyormusunuz Viranşehir'in değerli halkı ..?





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
FOTO GALERİ
  • Kaymakamlarımız
    Kaymakamlarımız
  • İbrahimpaşa
    İbrahimpaşa
  • Viranşehir Tarihi
    Viranşehir Tarihi
  • Viranşehirli Bebekler
    Viranşehirli Bebekler
  • Viranşehirliler
    Viranşehirliler
  • Tablo Fotoğraflar
    Tablo Fotoğraflar
  1. Kaymakamlarımız
  2. İbrahimpaşa
  3. Viranşehir Tarihi
  4. Viranşehirli Bebekler
  5. Viranşehirliler
  6. Tablo Fotoğraflar
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
    4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  • Viranşehirin Değerlerinden bazıları
    Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  • Baba Recco Harika İnsan
    Baba Recco Harika İnsan
  • Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
    Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  • Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
    Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  • Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
    Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
  1. 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  2. Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  3. Baba Recco Harika İnsan
  4. Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  5. Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  6. Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
VİDEO GALERİ
YUKARI