Bugun...


Murat SEVER (İktisatçı)


Facebookta Paylaş









SİZİNKİSİ MAKAM MEVKİ Mİ? YOKSA HİZMET Mİ?
Tarih: 15-09-2018 15:24:00 Güncelleme: 15-09-2018 15:24:00


SİZİNKİSİ MAKAM MEVKİ Mİ? YOKSA HİZMET Mİ?

Bazı partilerde Belediye başkan adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Birçok isim bizde saklı, Bir çoğuda şimdilik isminin açıklanmasını istemiyor. Neyse bize şahıs önemli değil bize asıl önemli olan hizmet edebilecek yüreği taşıyabilecek biri olsun yeter. Ali olmuş Veli olmuş dostum olmuş düşmanım olmuş fark etmez yeter ki hizmet etmeyi ve halkın çıkarlarını kendi çıkarlarının üzerinde tutan adam olsun yeter.

 

Bu bizim konumuzun dışında. Konumuz Viranşehir Belediyesi başkanlığına her kim gelecekse inşallah bu millet için hayırlı ve uğurlu gelir. Çünkü bu güzel insanlarımız hizmetin en iyisine layık

 

 

Adayların koltuk mevki ihale akraba yakın dost kayırma söz vermeden ziyade memlekete ne gibi hizmetler yapabileceğinin hesaplarını yaparsa ben inanıyorum ki Allah onunla beraber olacak ve Allah’ın izniyle hayırlısıyla da o başkan olabilecektir.

 

Mesela ilk önce belediye başkan adayının başkan olduktan sonra iş kur üzerinden personel almayı beklemesi yerine, kendi belediyesinin imkânlarıyla iş istihdamı yaratacak ve iş imkânları hayallerini kafasında tasarlaması lazım. Bu bir fabrikada olur bu bir işletme olabilir fark etmez. Yeter ki hakkıyla hizmet olsun

 

Mesela iplik fabrikası kursun mesela yoğurt peynir fabrikası kursun. Mesela çiftlik yada Halk ekmek fabrikası kursun.

 

Hiç yapamadı kolay yerden ellerinde ki park yâda bazı işletmelerini ihaleye vereceğine kendisi işletsin. Hem okul çağında ki mesela 15 18 yaş arası pırıl pırıl gençlerimize iş imkânı yaratmış olur. Hem sigorta başlangıcınıda başlatmış olur. Okul dışında baba parası yiyeceğine sağda solda oturacağına sayenizde gider çalışır hem boş zamanını değerlendirmiş olur hem kendi ayakları üzerinde durmasını öğrenir hem de kim bilir kötü alışkanlıklara gitmesinin de önüne geçmiş olursunuz.

 

Evet, En önemlisi de bu sanırım. Boşta kalıp yapacak bir şey bulamayan işsizlikten ortada dolaşan anne baba azarı işiten pırıl pırıl gençlerimiz kendini ne yazık ki uyuşturucunun içinde buluyor. Ondan sonrada yok efendim gençlerimizi uyuşturucudan kurtaralım yok efendim gençlerimize sahip çıkalım

 

Boş boş öğütler. Atı alan Üsküdar’ı geçiyor.

                                           

Efendiler sizler koltuk sevdası düşüneceğinize koltukta oturup ahkâm keseceğinize benim verdiğim öneriyi hayata geçirirseniz hem kendi ahretinizi kurtarmış olursunuz hem de ailelerimizin ve gençlerimizin hayatını kurtarmış olursunuz.

 

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır…

 

 

Belediye başkan adaylarımızdan bu tür projelerle ilgili neler yapabileceklerini bekliyoruz ne gibi çalışmaları düşünceleri var açıklama bekliyoruz. Viranşehir park bahçeye doydu artık bunları güzelleştirin sahip çıkın yeter. Bu park bahçeleri işsizlerle sevgililerle doldurmayalım. Bu halk Gül sepeti, Hoş geldin bebek poşeti istemiyor artık. Allah’ınızı severseniz bunları bırakın. Bir şişe kolanya’ylada bu insanlar sizin ziyaretinizle mutlu olmasını bilir. Bunu da paraya kıyarsanız maaşlarınızdan da karşılayabilirsiniz. Bu insanların evlatları boşta kimisi evine bir parça ekmek götüremiyor. Bu gibi şeyleri istemiyor bunlara verilecek trilyon paralarla kendilerine iş imkânları yaratılmasını ve gençlerinin kötü alışkanlıklara bulaşmadan önce iş sahibi olmasını istiyor.

 

Bunları ihaleye verip alarak birisinin yada birkaç kişinin zengin edilmesinden ziyade bir çok kişiye iş imkânları sağlamak daha doğru olmaz mı?

 

Madem çok istiyorsunuz bu tür hediyeler vermeyi o zaman açın bu tür şeylerin fabrikasını hem siz üreterek iş imkânı yaratmış olursunuz hem de şehir dışında ki başka belediyelere de ihaleyle satar kar etmiş olursunuz. Trilyonlar verip aldığınız o ürünler size bedavaya da gelir. Hem daha akıllıca ve mantıklı değil mi?

 

Lütfen sayın değerli adaylarımız. İş imkânları yaratacak ve hizmet üretecek projeler üzerinde çalışalım. Bu insanlara iş kur torpil kayırma ihale dışında ne gibi faydamız olabilir diye çalışmalar başlatalım. Herkese hakkıyla ve layıkıyla nasıl davranabilirim diye yola çıkalım

 

Allah rahmani değil de şeytani düşüncelerle başımıza gelmek isteyenleri muvaffak etmesin. Onlara fırsat vermesin





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
FOTO GALERİ
  • Kaymakamlarımız
    Kaymakamlarımız
  • İbrahimpaşa
    İbrahimpaşa
  • Viranşehir Tarihi
    Viranşehir Tarihi
  • Viranşehirli Bebekler
    Viranşehirli Bebekler
  • Viranşehirliler
    Viranşehirliler
  • Tablo Fotoğraflar
    Tablo Fotoğraflar
  1. Kaymakamlarımız
  2. İbrahimpaşa
  3. Viranşehir Tarihi
  4. Viranşehirli Bebekler
  5. Viranşehirliler
  6. Tablo Fotoğraflar
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
    4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  • Viranşehirin Değerlerinden bazıları
    Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  • Baba Recco Harika İnsan
    Baba Recco Harika İnsan
  • Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
    Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  • Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
    Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  • Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
    Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
  1. 4 MEVSİMDE VİRANŞEHİR
  2. Viranşehirin Değerlerinden bazıları
  3. Baba Recco Harika İnsan
  4. Usta Gazeteci Eyyüp SEYREK
  5. Viranşhirliyiz Ezelden Mustafa TAŞÇI Hazırlayan:Mehmet KAYIK
  6. Viranşehiri Geçmişinden Geleceğe Şekillendiren Değerli Şahıslar Klip:3
VİDEO GALERİ
YUKARI